Loading Events

All Events

  • This event has passed.

2022 Legislative Learning Lab

February 2 - February 7

In 2021 we introduced an additional opportunity for advocates to get an in-depth look at the legislative process. This is the training that most legislators should get but often don’t receive. We had overwhelmingly positive feedback from this event, and this will continue to be our bigger and better legislative learning opportunity for supporters of child advocacy.

Get your tickets here.

2022 Legislative Learning Lab Agenda

Wednesday, February 2

  • 9:30-10 a.m.—Welcome: OICA Board President Bruce Schultz & CEO Joe Dorman
  • 10-10:40 a.m.—Breaking Down the Oklahoma Legislative Process: Joe Dorman
  • 5 Minute Break
  • 10:45-11:15 a.m.— Ethics Policies & Finance Laws for Advocates: Ashley Kemp
  • 5 Minute Break
  • 11:20-11:45 a.m.—Legislative Rules of Order: Arnella Karges, Chief of Staff—Oklahoma Senate
  • 11:45 a.m.-12 p.m.—15 Minute Decompress

Thursday, February 3

  • 9-9:15 a.m.—Welcome from a Sponsor
  • 9:15-10 a.m.—Oklahoma’s Rich Political History: Dr. Keith Gaddie
  • 10:05-10:50 a.m.—Panel Discussion with OICA’s Government Relations Consultants: Haley Faulkenberry and Alexandra Adkins
  • 5 Minute Break
  • 10:55-11:25 a.m.—Voter Rights: Paul Ziriax, State Election Board Secretary
  • 11:25-11:45 a.m.—Legislative Committee Structure: Kris Steele
  • 11:45 a.m.-12:15 p.m.—Understanding the Executive Branch: John Budd
  • 12:15-12:30 p.m.—15 Minute Decompress

Friday, February 4

  • 9-9:10 a.m.—Welcome from a Sponsor
  • 9:10-10:10 a.m.—Panel Discussion with about 2022: Sen. John Michael Montgomery, Sen. Kay Floyd, Rep. Carol Bush, and Rep. Andy Fugate
  • 5 Minute Break
  • 10:15-11 a.m.—Budget Timelines & Process in State Government: Rep. Kevin Wallace
  • 11-11:45 a.m.—Media & Politics: How Do They Coexist? Brent Hensley-KOCO TV; Rob McClendon, Stillwater News Press; and Tres Savage, NONDOC
  • 11:45 a.m.-12:15 p.m.—Researching Bills & Following Agendas: Anne Roberts
  • 12:15-12:30 p.m.—15 Minute Decompress

Monday February 7

    • 9-9:15 a.m.—Welcome from Kid Governor Charlotte Anderson
    • 9:15-10 a.m.—Effective Coalition Building: Devin Schroeder, Joni Bruce, Jacqueline McDaniel, and Wes Glinsmann
    • 10 -10:45 a.m.—Oklahoma’s Different Levels of Government: Mike Fina, Oklahoma Municipal League; Scott Chance, Office of Congressman Tom Cole; County Commissioner Gene Wallace.
    • 5 Minute Break
    • 10:50-11:10 a.m.—Understanding the Judicial Branch: The Honorable Jari Askins
    • 11:10 a.m.-12 p.m.—Tribal Relations with the State: Chuck Hoskin, Jr., Principal Chief of the Cherokee Nation
    • 12 p.m.—Discussion Until “State of the State” Address: The Honorable AJ Griffin & The Honorable Joe Dorman
    • “State of the State” Address: Gov. J. Kevin Stitt
    • Watch “State of the State” Address & Post-Speech Reaction/Discussion: Craig Knutson, Lauren Corbut, Bailey Perkins Wright, AJ Griffin, Jeff Hickman, and Joe Dorman

 

The cost is $25 for the all-virtual seminar, which will be webcast across the Zoom platform.

Please contact Joe Dorman with any questions or sponsorship inquiries.

$25

Details

Start: February 2
End: February 7
Cost: $25
Event Category:,

Venue

Virtual
Online
OK 73106 United States
Phone: 405-236-5437

Organizer

Joe Dorman
Phone: 405-236-5437
Email: jdorman@oica.org